Kerst in Limburg

Verwandte Beiträge

Die Hotspots zum Shoppen in Limburg

Kerstmarkten en andere kerstpret

Kerst begint vroeg in Limburg!

Dat er in Limburg heel wat te beleven valt, wordt in de winter nog extra duidelijk! Wanneer de dagen weer kouder worden, verandert de provincie langzaam maar zeker in één grote kerstwereld.

Kerstmis begint vroeg dit jaar! Vanaf november geniet je in Limburg al volop kerstvermaak: boven- én ondergrondse kerstmarkten, magische lichtroutes en een festival waarbij de Christmas Carol tot leven komt. Hier moet je zijn als échte kerstliefhebber!


Headerafbeelding: © Kerststad Valkenburg

Kerststad Valkenburg

In Valkenburg duurt Kerstmis niet twee, maar 58 dagen! Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 wordt het Geulstadje Valkenburg letterlijk van boven tot onder in kerstsferen gehuld. In de eeuwenoude, sfeervol verlichte mergelgangen vind je de oudste en grootste ondergrondse kerstmarkten van heel Europa! Bovengronds geniet je van fonkelende lampjes en spectaculaire lichtshows, kijk je je ogen uit bij de sprookjesachtige kerstparade, sjees je naar beneden van de rodelbaan en bezoek je het dorp van de Kerstman.

Kerstmarkt Thorn

De Kerstmarkt in Thorn is uitgegroeid tot de grootste en meest sfeervolle kerstmarkten in Midden-Limburg. De monumentale kasteelhoeve De Grote Hegge en de oude, historische kern van Thorn worden volledig in kerstsfeer gedompeld. Met maar liefst 75 stands kom je na een dag kerstshoppen hier zeker niet met lege handen thuis!

Winter in Maastricht

Dit jaar vindt de kerstmarkt plaats in heel Maastricht, op verschillende, fonkelende plekken in de stad. Vanaf 15 november gaan de kerstlichtjes aan en wordt de kerstmagie door de stad verspreid. Volg de lampjes en laat je op de mooiste plekken van de stad brengen. Er zijn drie routes die je elk een ander stukje van Maastricht laten zien. Ga jij voor het hippe stadsdeel Wyck, de romantische route of ontdek jij het Sphinxkwartier, daar waar oud en nieuwe elkaar ontmoeten? Verdwalen is ook geen punt, want alleen zo kom je op de meest verrassende en onontdekte plekjes terecht…

Kerst in Roermond

Voor je kerstinkopen ben je bij Designer Outlet Roermond natuurlijk aan het goede adres. Maar bomvol kerstactiviteiten is de rest van Roermond ook zeker het bezoeken waard! Van 5 november 2021 t/m 30 januari 2022 kun je op pad met de ToverRoute. Met je toverstokje op zak verlicht je magische instrumenten en tover je spectaculaire muzieknummers tevoorschijn. Vanuit het betoverende reuzenrad geniet je van een prachtig uitzicht over de magisch verlichte binnenstad en in Santa’s Town ontmoet je de Kerstman, Elf of Rudolph!

Scroogefestival Arcen

Op 11 en 12 december verandert het kleine dorp Arcen in het Londen van weleer. Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Als je de route volgt ontmoet je allerlei personages uit de kerstvertelling ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Een event waar iedereen zich thuis voelt in een warme maar toch winterse sfeer. Zelfs Scrooge zal hier in kerstsfeer raken!

Nog wat langer in het Zuiden?

In Limburg is het buitenland nooit ver weg. Omgeven door grenzen, bevind je je in korte tijd in België of Duitsland. Plan een kerstweekendje Limburg en breng ook een bezoekje aan de kerstmarkten bij onze buren!

De pleinen en steegjes rondom de historische Dom en Stadhuis van Aken veranderen ongeveer vier weken voor Kerstmis in een heus kerstdorp. De fonkelende lampjes, de geur van Glühwein en Printen en de gezellige sfeer, zorgen ervoor dat je deze kerstmarkt niet wilt missen! In Düsseldorf word je getrakteerd op maar liefst zeven kerstmarkten. Elke markt heeft zijn eigen thema en wordt door middel van fonkelende kerstverlichting met de anderen verbonden. Liever naar België? De Kerstmarkt in Luik wordt vaak genoemd als de oudste kerstmarkt van het land. Met ruim 200 chalets is hier genoeg te proeven en ontdekken!

Heb jij je helemaal ondergedompeld in kerstsfeer? Deel je kiekjes met #inlimburg!