VVV Maasplassen

Actief & Avontuur
Parel in Limburg: De Maasplassen

Gepubliceerd op: 20 September 2022
Boot bij de maasplassen

Mekka voor watersporters!

Ben jij beginnend watersporter en op zoek naar een plek om je skills goed onder de knie te krijgen voordat je je meteen in woeste, hoge golven begeeft? Of juist ervaren en toe aan meer afwisseling en ander ‘vaarwater’? De Maasplassen in Midden-Limburg vormen samen een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen. Juist die diversiteit maakt van het gebied een heel fijne plek voor elk type watersporter. Je kunt er zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën, kajakken of kiezen voor de snellere en extremere watersporten als waterskiën en wakeboarden. In de zomermaanden waan je je overigens echt ‘aan het strand’ met de mooie dagstranden en hippe beachclubs.

Een vrouw met kind in een boot

(Leren) Varen of gevaren worden

Begeef je je liever op het water om in alle rust zelf te varen of rondgevaren te worden? De mooie vaarwegen leiden je van de ene plas naar de andere. Als bootbezitter kun je aanleggen en verblijven in een van de grote of kleinere jachthavens, voorzien van alle moderne faciliteiten. Geen eigen boot? Huur een sloep, motorboot of zeilboot om een dag te genieten op het water. Dat kan eventueel in combinatie met een korte opleiding of vaar- of zeilcursus. De Vaarkaart van de Maasplassen is een handig online hulpmiddel met relevante informatie voor als je een dag gaat varen. Waterkaarten, wateralmanakken, het Maasplassen magazine en informatie over activiteiten op en rond de Maasplassen zijn verkrijgbaar bij de VVV vestigingen in Limburg. Liever niet zelf aan het roer, maar in alle rust genieten van het water en de omgeving? Stap dan aan boord bij een van de rondvaartboten voor een tocht door dit bijzondere gebied.

 

 

Varen doe je samen
Voordat je gaat varen is het zaak een aantal dingen goed op orde te hebben! Klik hier voor meer informatie.

Kinderen spelen bij de Maasplassen

Goed om te weten

Isabellagriend is een natuurgebied waar naaktrecreatie (FKK) is toegestaan. Het gebied is zowel over het land als per boot bereikbaar. Er zijn op het terrein geen eigen voorzieningen. Uitstekende visstekken zijn ook ruimschoots aanwezig in het gebied (denk wel aan de VISpas of een weekvergunning).

 

 

 

Zichtbaar, opmerkelijk, wonderschoon. Maar ook: verscholen, verborgen en ongepolijst. Ontdek alle parels in Limburg.