Wandelen Limburg restaurants

Food & Gastronomie Fietsen & Wandelen
Happen en stappen in Limburg: 8 restaurants voor wandelaars

Gepubliceerd op: 05 July 2022
Wandelen in Limburg

Happen en stappen in Limburg: 8 restaurants voor wandelaars

Wandelen en daarna of tussentijds een kop koffie met vlaai of een hapje eten is een favoriete (zon)dagbesteding in Limburg. Niet vreemd met al de prachtige natuur, fijne restaurants en goed aangegeven wandelroutes. Wandelinspiratie of een startpunt nodig? Vanuit deze acht restaurants kriskras door de provincie maak je de mooiste wandelingen en ben je welkom als wandelaar.

Bosbrasserie de Sluis in Well

Onontdekte bossen

Bosbrasserie de Sluis

Genieten van de Maasduinen met uitzicht op het Reindersmeer in Well. Bij het bezoekerscentrum van nationaal park de Maasduinen ligt Bosbrasserie de Sluis in Well. Dit restaurant met het schitterende terras is niet voor niks eerder uitgeroepen tot 'mooiste terras' van Limburg. Voor wandelaars een perfecte plek om tijdens de wandeling of erna, te genieten van een heerlijk stuk Limburgse vlaai met kopje koffie. Ook voor de lunch is een uitgebreide keuze op de kaart aanwezig.

Theetuin De Roode Vennen

Prikkel je zintuigen

Theetuin de Roode Vennen

Aan de rand van natuurgebied het Schuitwater verscholen tussen het groen, ligt theetuin De Roode Vennen. Gedurende de zomer tot in het late najaar kun je hier vijf van de zeven dagen heerlijk genieten. Kom tot rust, geniet van de omgeving en prikkel je zintuigen. Met de heerlijke theeën en huisgemaakt gebak.

Hoeve Lieshout

Genieten tussen twee landen

Hoeve Lieshout

Aan de rand van natuurgebied het Kempen~Broek ligt het gezellige terras van Hoeve Lieshout. De zeer geliefde uitvalsbasis en pauzeplek tijdens menig wandel- en fietstocht. De Limburgse vlaai is altijd vers en de drankjes lekker koel.

Boscafé de Busjop

Wandelcafé wordt huiskamer

Boscafé de Busjop

De naam van deze locatie zegt het al: Boscafé De Busjop. Waar iedereen welkom is die natuurgebied Leudal beter wilt leren kennen. Startlocatie voor wandel-fiets en ruiterroutes. Huisdieren zijn van harte welkom. Ook kunnen ruiters met een gerust hart hier een pauze inlassen. Want ook aan de paarden is gedacht. Deze kunnen veilig vastgebonden worden en van vers water worden voorzien.

Bosbrasserie het IJzerenbos

Het Smalste stukje Nederland

Koffiehuis & brasserie Het IJzeren Bos in Susteren

Met het gevoel dat je in een boshut zit, kriebelen je wandelvoeten om meteen op pad te gaan. Probeer eerst de heerlijke koffie en wellicht iets lekkers te eten om een bodempje te leggen voor je wandeling. Vraag om de map met wandelingen en ontdek natuurgebied het IJzeren Bos, gelegen in het Smalste stukje Nederland. Het landschap waarin bos, gras en akkerland elkaar afwisselen kent enkele bijzondere bewoners, zoals de boomkikker!

Bernardushoeve

Ongeëvenaard uitzicht over de heuvels

De Bernardushoeve in Voerendaal

Het uitzicht vanuit De Bernardushoeve is zo mooi: je krijgt meteen een voorproefje op je wandeling. Hier een pauze nemen voor, tijdens of na je wandeling is gewoon een feest voor je ogen en je tong. Bovendien kun je vanuit De Bernardushoeve werkelijk alle kanten op, overal is het mooi wandelen en zijn er goed bewegwijzerde paden. Je bevindt je in het Heuvelland, dus de wandelingen zijn wat pittiger dan gemiddeld. Extra lekker: De Bernardushoeve heeft het hele jaar door een ijssalon met ambachtelijk schepijs.

't hijgend hert

(Ver)dwalen in het bos

Boscafé ’t Hijgend Hert in Vijlen

Het voelt alsof je in ’t Hijgend Hert midden in het bos zit, afgezonderd van de bewoonde wereld. Hier is een ware nederzetting ontstaan in het bos met terrassen, dieren en een superknus restaurant. Warm jezelf op bij de openhaard in de winter en zoek verkoeling onder de bomen op het terras in de zomer. In het afwisselende Vijlenerbos kun je een klein ommetje maken, maar ook een uitdagende wandeling met flink wat hellingen erin. Bevind je je aan de rand, dan zijn de uitzichten over het Heuvelland weergaloos!

Landgoed Heerdeberg

Proef de natuur

Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer

Oprijzende kalkwanden, grotten, heuvels en een waanzinnig uitzicht over Maastricht: dat kan alleen op Landgoed Heerdeberg zijn. In deze omgeving is wandelen een lust voor het oog. Het restaurant is een geliefd rustpunt bij wandelaars. Op het landgoed lopen eigen runderen, schapen en varkens en er groeien groenten en kruiden. Zelfvoorzienend worden is een ambitie waar je bij Landgoed Heerdeberg aan kunt proeven: voor, tijdens of na je wandeling.