Toverland

Actief & Avontuur
Dit zijn de 3 leukste pretparken in Limburg

Gepubliceerd op: 01 September 2022

Van achtbaan tot schommelschip: Dit zijn de 3 leukste pretparken in Limburg

Niks is leuker dan met je kinderen naar een pretpark gaan. Ook voor spannende attracties zit je goed in Limburg. Of je nu in de achtbaan wil, het schommelschip of de bobslee; in deze provincie kan het. Maar waar in Limburg vind je nu de leukste en meest originele pretparken? We hebben de 3 leukste pretparken in Limburg voor je op een rijtje gezet.

1. Toverland (Sevenum)

In Sevenum (Noord-Limburg) ligt Toverland: een groot pretpark dat deels overdekt is, met maar liefst 35 attracties, verschillende themawerelden en een speeltuin. Blikvanger is de achtbaan Troy, een houten reus van 35 meter hoog met een parcours van meer dan een kilometer lang. Is dat wat te heftig voor jou en je kids? Ga dan in de draaiende theekopjes in het Land van Toos of ga klimmen in het Wunderwald. Toverland is hét meest bijzondere en veelzijdige attractiepark van Limburg. Dit park mag niet ontbreken op jouw trip naar Limburg, als je houdt van spanning, avontuur en attracties.

  • Binnen én buiten
  • Voor kleine en grote avonturen
  • Veel attracties

Adres: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum

Speelpark Klein Zwitserland

Speelpark Klein Zwitserland

Al 80 jaar een geweldig attractiepark voor het (jonge) gezin. Ga op avontuur door het avonturenbos, laat je kleine piraat klimmen naar het hoogste kraaiennest op pirateneiland. Op een warme dag kun je ook lekker zwemmen in het buitenzwembad. Kom jij met je opa of oma? Dan kunnen zij jou laten zien hoe er vroeger gespeeld werd in de speeltuin. Wedden dat ze zelf in de toestellen klimmen, die populair waren toen zij klein waren?

  • Avonturenbos
  • Adventure Golf Gold Rush
  • Avontuurlijke Kleigroeve

Adres: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen

Mondo Verde

3. Mondo Verde (Landgraaf)

Een zoo, verschillende ‘wereldtuinen’ én attracties? Je vindt het in Mondo Verde in Landgraaf (Zuid-Limburg). Mondo Verde heeft een dierentuin met o.a. tijgers, leeuwen kamelen, stokstaartjes en een heus apeneiland. De attracties zijn talrijk, maar niet al te avontuurlijk: o.a. een wildwaterbaan, botsauto’s, een kleine achtbaan en spring- en klimkussens. Prima dus om met het gezin naartoe te gaan! En dan hebben we het nog niet gehad over de wereldtuinen, zoals een Tropentuin, een mediterrane tuin, een Engelse tuin en zelfs een Marokkaanse tuin.

  • Dierentuin, attractiepark én wereldtuin ineen
  • Ontspannen genieten
  • Leuk voor het hele gezin

Adres: Groene Wereld 10, 6372 PW Landgraaf