Kunst langs de Maasroute Sittard Geleen

Fietsen & Wandelen
Fietsen langs de Limburgse Maasroute

Gepubliceerd op: 29 June 2022
Kunst langs de Maas fietsroute Peel en Maas

Fietsen langs de Limburgse Maasroute

'Welkom op de LF Maasroute’: zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel. Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo 19 de komende 160 kilometer in de Limburgse Maasroute.

Ontdek samen met deze kaart Limburg langs de Maas: van Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij de enorme kunstwerken die speciaal voor Maasfietsers langs de route zijn geplaatst en geniet nog meer tijdens de extra fietslussen door het mooie Limburg.

 

Kunst langs de Maas

Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute, speciaal voor jou als Maasfietser. Met duurzame, robuuste materialen, zoals hout en staal, vallen de kunstwerken binnen het ‘cradle tot cradle’-principe. Bovendien verwijst elk kunstwerk naar een bijzonder verhaal uit de gemeente waarin je je bevindt. Maak een selfie, gebruik #MaasrouteLimburg en lees hieronder meer over deze bijzondere kunstwerken. Maar om ze allemaal te ontdekken, zul je echt op pad moeten gaan...

Maasfietsroute Limburg- Venray

Locatie kunstwerk: Forellenkwekerij Keijzersberg, Boltweg 15 Blitterswijck, tussen knooppunt 11 en 59

Venray

In Venray neem je met gemak een extra grote pauze, want je wilt Limburg natuurlijk nog niet verlaten. Deze klapstoelen zijn groot, groter grootst!

Gennep Fietsen Langs de Maasfietsroute

Locatie kunstwerk: Theehuisje, Bloemenstraat Milsbeek, nabij knooppunt 38

Gennep

Gennep heeft genoeg plek om uit te rusten voor iedereen en het mooie is: waar je ook gaat zitten, iedereen heeft een mooi uitzicht.

Maasfietsroute Steyl Kloostertuinen

Locatie kunstwerk: Steyl, bij het veer, nabij knooppunt 5

Steyl

Een spiritueel moment van rust vind je bij Steyl. Dit kloosterdorp aan de Maas heeft een indrukwekkende religieuze geschiedenis en staat bekend om glas-in-lood.

Kunst langs de Maasroute Limburg Peel en Maas

Locatie kunstwerk: Ondersteweg Kessel, tussen knooppunt 54 en 53

Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas staan wel zeven kastelen. Neem een royale pauze op deze Koninklijke zetel en voel je even de koning te rijk.

Stein

Locatie kunstwerk: Berg aan de Maas, bij het veer, nabij knooppunt 27

Stein

In het hart van de Maasvallei ligt Stein. In dit rustgevende kunstwerk zit dan ook een hart verwerkt. Ben jij al verliefd op het uitzicht?

Kunst langs de Maasfietsroute Beesel

Locatie kunstwerk: Reuver, bij het veer, knooppunt 3

Beesel

Neem plaats op dit drakenzwaard, want je bent in Beesel. Bij inwoners van dit ‘drakendorp’ stroomt drakenbloed door hun aderen…

Kunst langs de Maasfietsroute Maasgouw

Locatie kunstwerk: Havenstraat Maasbracht, tussen knooppunt 10 en 40

Maasgouw

In de gemeente Maasgouw krijgt de Maas alle ruimte en maakt ze flink wat bochten.

Maasfietsroute Horst aan de Maas

Locatie kunstwerk: Broekhuizen, Broekhuizerweg, nabij knooppunt 57

Horst aan de Maas

Als je als Maasfietser door een echte fietsgemeente heen fietst, zoals Horst aan de Maas, dan is een supergroot zadel wel toepasselijk.

Echt Susteren

Locatie kunstwerk: Op de Ruitersdijk nabij Illikhoven, tussen knooppunt 13 en 19

Echt- Susteren

Bij Echt-Susteren fiets je door het smalste stukje Nederland. Een pauze neem je dan ook op een hele smalle, maar gelukkig wel grote stoel.

Stel in Sittard Geleen

Locatie kunstwerk: Dijk bij Obbicht, tussen knooppunt 19 en 27

Sittard- Geleen

In Sittard-Geleen staat het kunstwerk op een verbindingspunt. Deze twee stoelen zijn daarom met elkaar verbonden. Geniet van elkaars gezelschap en van het mooie uitzicht.

Ontdek de extra fietslussen langs de Maas

Extra fietslussen bij Limburg langs de Maas

De langgerekte provincie Limburg kun je grofweg opsplitsen in drie regio’s: Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. De drie delen zien er allemaal anders uit. Tijdens de Limburgse Maasroute doorkruis je heel Limburg en met de extra fietslussen ontdek je nog meer!

Ontdek meer Ontdek meer
Fietskaart Maas Fietsroute

Bestel nu eenvoudig via de webshop

Deze fietskaart van de Limburgse Maasroute laat je de Maas ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas kom je stuk voor stuk de unieke kunstwerken tegen. Daarnaast heeft deze kaart ook nog 5 extra Limburgse fietslussen.

Bestel de fietskaart voor €2,- Bestel de fietskaart voor €2,-
Internationale Maasroute

De internationale Maasroute

Vanuit de bron van de Maas in het Franse Langres tot aan de monding in Hoek van Holland loopt de EuroVelo 19, de Maasfietsroute: een Europese fietsroute die goed is voor 1050 kilometer vlak en onbezorgd fietsplezier langs de Maas. Je start in Langres (vanuit Parijs binnen 3 uur met de hogesnelheidslijn), fietst door de Champagne, passeert je eerste landsgrens per fiets om door de Belgische Ardennen Nederlands Limburg te bereiken. Hier begint de Limburgse Maasroute waar buitengewoon veel te zien en te doen is! Bij Bergen verlaat je Limburg om door te fietsen naar de monding van de Maas in Hoek van Holland en wereldhavenstad Rotterdam: een onvergetelijk fietsavontuur!

Meer weten Meer weten

Het project Limburgse Maasroute